Üniversite Hastaneleri ile İlaç ve Tıbbi Malzeme Tedarikinde İşbirliği

16.03.2020

Sağlık Bakanlığı ile 19.01.2018 tarihinde “Tedarik İşbirliği Protokolü” imzalanmış ve Sağlık Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşlarının, sağlık hizmeti sunumlarının yürütülmesinde ihtiyaç duydukları tıbbi sarf, ilaç ve tıbbi malzemelerin temin edilmesi amacıyla; “Sağlık Market” uygulaması hayata geçirilmişti. Bu kapsamda yaklaşık 880 kamu hastanesinin ihtiyacı olan ilaç ve tıbbi malzeme tedarikinin Sağlık Market sistemi üzerinden sağlanmasına devam edilmektedir.

05.03.2020 tarihinde Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen törenle Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye’nin önde gelen 6 üniversitesi arasında “Tedarik İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Protokol ile Üniversitelere bağlı hastanelerin sağlık hizmeti sunumlarının yürütülmesinde ihtiyaç duydukları ve Sağlık Markete konu olan ilaçların ve tıbbi malzemelerin Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü aracılığıyla temin edilmesi amaçlanmaktadır.

Açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in yaptığı törene İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Haluk Özen, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları Celalettin Sıvacı ve Ali Mercan Aydın, Genel Müdürümüz Sn. Mücahit Özdemir, Genel Müdür Yardımcımız Sn. İsmet Keskin ile üniversite ve DMO yetkilileri katılım sağladılar.

Genel Müdürümüz Sn. Mücahit Özdemir DMO alım yöntemleri ve Sağlık Market Uygulaması hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Üniversite hastanelerini de kapsama dahil etmek ve sistemden faydalanmalarını sağlamak istediklerini dile getiren Özdemir; ‘’Sağlık Bakanlığıyla yapmış olduğumuz protokol içeriği ile; hizmet bedelinin %1 olarak uygulanması, ödeme vadesinin 90 gün olması gibi hemen hemen aynı içeriğe sahip olan bir protokolü de üniversitelerimizle yaparak; üniversitelerimize bağlı hastanelerin sağlık hizmeti sunumlarında ihtiyaç duydukları tıbbi sarf, ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyaçlarını da Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla karşılamayı hedefliyoruz. Bu aşamada üniversitelerimizin ‘Sağlık Market’e kayıtları devam etmekte olup sisteme kayıtlı üniversitelerimizin ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınmıştır. Üç gün içerisinde sonuçlandıracağımız elektronik ihaleler ile üniversitelerimizin bu ihtiyaçlarını karşılamaya başlıyor olacağız. Dolayısıyla “Sağlık Market” uygulamamızı üniversite hastanelerinin hizmetine açmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.’’ dedi.

Ayrıca Özdemir, 9-10 Mart 2020 tarihlerinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ile üniversite hastanelerinin yaklaşık 24 adet jenerik kodundaki ilaç ihtiyaçlarına yönelik taleplerin alınmasıyla ilaç alımlarının da başlatılacağını ve işbirliği yapılacak diğer üniversiteler ile protokol çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Üniversitelerin ilaç ve tıbbi malzeme alımlarının gerçekleştirileceği sistem ile ilgili sorularının cevaplandırıldığı tören imzaların atılmasıyla son buldu.